01 veebruar 2011

Eesti Energia teenusepakkujana ja potensiaalse tööandjana

Lugedes nädalavahetusel Postimehest lugu "vägikaikavedu elektrimonopoliga võttis maaperelt Eestis elamise isu" tekkis selle looga seoses palju assotsiatsioone, kuidas EE inimestega käitub. Neid lugusid on mitu, mõni seotud tutvusringkonnaga, mõni minu endaga.

Ühel tuttaval on juba mõnda aega vaidlusobjektiks 60000EEK arve, mida EE sisse nõuab kuigi inimene teab, et ta sellises ulatuses elektrit pole mõne kuuga suutnud ära kasutada. Tõenäoliselt on sinna nõude sisse külma kõhuga lisatud ka kaod liinides, mis alati ja igal pool tekivad. Kuna EE jaoks pole vastuvõetav kompromissi leidmine ja nõude tagasi võtmine siis nendepoolne "kompromiss" on teha järelmaksu leping kus sissemaks on 30% ning ülejäänud kokkuleppel. Vastutulelikkus missugune?

Üks lugu natukene seotud ka minu endaga. On asju, mida võiks jätta enda teada kuid on ka asju, millest rääkimine on hoiatuseks nii mõnelegi. Mõni aeg tagasi otsis EE omale töötajat "Analüütik - IS seadistaja", kus töö sisu oli järgmine: "Sinu rolliks saab olema Eesti Energia toodete ja
teenuste seadistamine infosüsteemis. Analüüsid tootejuhtidelt saadud
informatsiooni ning lood nende sisendile tuginedes vajaliku algoritmi.
Sisestad info infosüsteemidesse ning haldad neis meie tooteid ja
teenuseid. Sinu töö lahutamatuks osaks on suhtlemine kasutajatega
erinevates, sh. rahvusvahelistes tiimides." Sellise pakkumisega pöörduti ise minu poole. Töö tundus huvitav ja käis ka mõte, et miks mitte proovida. Taolisi üleostmise pakkumisi on tehtud ennegi kuid valdav enamus pole neist tõsiseltvõetavad ega vaja bakalaureusest kõrgemat haridustaset. Teatud põhjustel ma loobusin sellest pakkumisest. Mõni aeg hiljem sattusin kokku ühe konsultatsioonifirma esindajaga kes juhuslikult oli sellest tööpakkumisest teadlik ja ka mingil määral seotud. Õpetlik lugu oli selline, et EE leidis omale sellele kohale igati hea ja haritud töötaja. Kokku lubati kõike head ja paremat sh palganumbriks €2000+. Kui aeg jõudis paberite allkirjastamiseni olid numbrit ja tingimused sootuks teised kui algul lubatud. Kui tööandja vassib juba töölepinguga, siis mis võib veel juhtuda töökohustuste ja muude tasudega kui sa nende järgi ei tantsi.

Ma ei pruugi teada viimase loo detaile peensusteni aga asja sisu jääb samaks - teatud kohtadest tuleb eemale hoida. Eesti on kahjuks liiga väike koht, et leida omale stabiilne, võimetele vastav töö ja aus tööandja.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

€2000+ neto või bruto?

Anonüümne ütles ...

Eks ikka bruto.


WebCounter.com
blog.tr.ee