06 märts 2010

Pulsivöö ja dataloggeriga suusatrenn

Hiljuti sai soetatud omale pulsikell koos pulsivööga. Hetkel olen mõned trennid sellega teinud nii jõusaalis kui suusatades. Kui jõusaalis on koormused lühiajalised ja suurt kasu ei näe spordikellas siis suusatades on üsna huvitav südametegevust jälgida. Palju lisaväärtust annab dataloggeri võimalus. Seadistasin oma kella iga 5 sekundi tagant südame, temperatuuri ja kõrguse kohta andmeid salvestama. Andmed arvutisse laadides sai väga huvitavaid tulemusi. Allolev pilt näitab südame löögisagedust Nõmmel 4x5km läbimise ajal. Aega kulus 1h 20min.



Keskmine südame löögisagedus on kogu trenni jooksul 162 lööki/min.

Allolev pilt näitab südame löögisagedust iga ringi kohta eraldi. Siin on parem võrrelda, kui suure pingutusega iga ringi läbiti.



Kes Nõmme 5km ringi teab, see oskab enamvähem paika panna kus suuremad löögisageduse muudatused toimusid. Samas on näha ka üsna kiire taastumine peale igat tõusu aga suhteliselt madal löögisagedus treeningu vältel. Kui mõne tõusuga üle peaksin pingutama ja haamri saama, oleks hea võrrelda taastumise kiirust.

Kui aja jooksul koguneb selliseid andmeid rohkem tekib hea võrdlusmoment kuidas füüsiline tase aja jooksul muutub. Lisaks peaks üle mõõtma ka oma hapnikutarbimise kuna viimased andmed on 2003. aastast. Viimati oli see 50 juures ning mäletan veel, et polnud siis suurt eriti ka sporti teinud.

Kommentaare ei ole:


WebCounter.com
blog.tr.ee