09 november 2010

Taksokriis Svenssonis

Kuuldu järgi pidi Eestis suuremat sorti lumetorm tulema. ilm.ee näitab hoopis igast kaamerast musta maad. Lähemad kontaktid Eestimaalt räägivad ka hoopis vihmatormist. Selle asemel jõudis lumetorm hoopis Rootsimaale. Ja mina loll tulin eile suvejakiga. Hea et mütsi ja kindad oskasin vähemalt kaasa võtta. Tegelikult ei tahtnud ma sellest kirjutada. Peale selle, et esimest tõsist lund on alati hea vaadata, siis kaasneb sellega ka halbu asju. Kuna homme hommikul oleks kangesti vaja lennuki peale jõuda, mõtlesin et uurin kuidas homse takso tellimisega lood on.

Nende aastate jooksul, mis Rootsi vahel sõtkutud on, pole kordagi ette tulnud juhust, kus taksot ei ole saada. Võta või jäta aga kõik taksod Stockholmi lähiümbruses on homme hommikul kl 6-8 vahel ära buugitud. Pika otsimise peale, kasutades kohalikke kontakte, tegelikult õnnestus takso saada, aga see ka kõvasti varem kui planeeritud. Parem varem kui üldse mitte. Ohvriks toome tühja kõhuga hotellist lahkumise ja poole öö pealt ärkamise. Täname õnne, et alles homme hommikul takso peale mõtlema ei hakanud.

Ja ilus on vaadata kuidas tublid svenssonid paksu lume sees visalt oma ratastega künnavad. Eestis on haruldus näha sellisel aastaajal rattureid.

Kommentaare ei ole:


WebCounter.com
blog.tr.ee