09 detsember 2010

Operation: Payback

Nagu asjaosalised teavad võeti Wikileaksi asutaja mõni päev tagasi Inglismaal kinni. Lisaks suurte hostingufirmade äraütlemisele Wikileaksi lehte hostida keeldutakse Wikileaksile ka abirahasid edasi kandmast. Võib vaid aimata millist reklaami selliste käikudega Wikileaksile tehakse ja poolehoidjaid kogutakse. Tänu sellele on Julian Assange teiseks nimeks saanud Mr. Wikileaks.

Esimene vastukäik Wikileaksi mirrordajate otsimine koos kõigi õpetustega. Pole just keeruline isegi algajale itimehele virtuaalne host ära konfida. Seda näitab ka mirrorite suur arv. Samas, olgu neid mirrordajaid kuitahes palju. Kui ikka uut infot peale ei tule kaotab olemasolev kiiresti oma väärtuse.

Teiseks võeti DoS rünnakutega maha alustuseks MasterCard veebileht ning järgemööda Visa ja veel mõned. Tegemist oli LOIC-nimelise metoodikaga. Lähemalt saab lugeda sellest Encyclopedia Dramaticast. Kogu ründemetoodika ning õpetus selle kasutamiseks antud kontekstis on aga kättesaadav siin.

Selle asemel, et plakatid käes väljas meelt avaldada on sama võimalik teha ka elektrooniliselt. Kogu tegevus on tehtud hämmastavalt lihtsaks.

Kommentaare ei ole:


WebCounter.com
blog.tr.ee