03 jaanuar 2010

Kuidas saada Ubuntu (9.10) ilma CD-ROM'ta arvutisse

Nimelt on mul üks ilus ja väike Atom protsessoriga arvuti, millele pole plaanis CD seadet külge panna aga kangesti oleks vaja Ubuntu peale lasta. Lisaks pole mul ka korraliku USB pulka vaid mingi 256MB, kuhu ükski normaalne ISO peale ei mahu. Tegelikult on asi lihtne, kuidas isegi 16MB mälupulga abil on võimalik Ubuntu ära installida. Vaja on muidugi ka võrguühendust.

1. Tõmba omale Unetbootin nimeline aplikatsioon (http://unetbootin.sourceforge.net/) ja pane see käima.
2. Tõmba alla Ubuntu mini.iso fail. Ubuntu 9.10 puhul saab selle näiteks siit: ftp://archive.ubuntu.com/ubuntu/dists/karmic/main/installer-amd64/current/images/netboot/
3. Vali Unetbootin'is distributsiooniks Ubuntu ja netinstalli versioon. Disk Image kohal vali mini.iso, mille alla tõmbasid ning allpool vali USB drive ja pane OK.
4. Kui asi valmis pista masinale võrgujuhe külge, USB pulk sisse ja edasi leiab ise juba kõik vajalikud kohad netis üles.

Väga lihtne ja kiire viis väikeste vahenditega Linux igasse masinasse saada. Idee poolest saaks võrgujuhtme asemel kasutada ka WIFI ühendust kuna Ubuntul on draiverite tugi väga hea.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

miks sa neeger!


WebCounter.com
blog.tr.ee