25 oktoober 2010

100EUR 4 kuu pärast - kaotatud või mitmekordistatud? Kes lööb kaasa? Kes teeb pakkumise?

Tekkis täna üks suhteliselt hull idee. Panen mängu 100EUR ehk 1565kr ning proovin selle raha misiganes vahendeid kasutades 4 kuu pärast kahekordseks teha kasutades teenimiseks ainult seda mängu pandud raha. Vahepeal ei võta ära ega pane juurde sentigi. Teeme puust ette ja punaseks, kui raske on ikkagi raha teenima panna alustades väikestest summadest.

Minu panused:
  • 26.02.2011 on mul 100EUR asemel 200EUR
  • 26.04.2011 on mul 200EUR asemel 300EUR
Mängu loeme kaotanuks kui esialgsest 100EUR'ist on alles 30EUR (kaotatud 70% rahast).
Kasutada võib misiganes vahendeid:
  • osta-müüa misiganes träni oksjonil, kuulutuste kaudu (eeldades, et see ese on selle investeeritud raha eest eelnevalt ostetud)
  • osta-müüa väärtpabereid (tehing peab sisaldama ainult mängus olevat raha)
  • panna hoiustele
  • kinnisvara sellega just ei osta kuid ostu-müügiõigustega annab ehk mängida
  • kasiino, internetikasiino
  • toote midagi kasutades ainult mängus olevat raha
  • loevad ainult tehingud, mille alguskuupäev on alates tänasest (25.10.2010)
Keelatud on teha kokkuleppe tehinguid tuttavatega stiilis annan sulle 100EUR, 4 kuu pärast annad tagasi 200EUR. Ehk siis lubatud on kõik viisid, millega kaubeldakse igapäeva elus ning keelatud on kõik kokkuleppe thingud, kus teine pool jääb teadlikult rahaliselt kaotajaks. Iga tehing, mida tehakse, peab sisaldama ainult seda investeeringut, kui palju sul hetkel algsummast järgi on.

Eesmärk oleks näidata rahaga raha teenimise lihtsust või siis keerukust. Mingit eelnevat plaani mul valmis mõeldud ei ole, kuhu raha panna. Kuna idee tuli spontaanselt, siis on omalgi huvitav, kust hakata teenimisvõimalust otsima. Kõik investeeringud, teenimised, väljaminekud kajastan ka siin blogis, et oleks pidev ülevaade mis hetke olukord on.

Tore, kui kaasa lööks keegi veel ning tekiks niig võrdlus- kui võistlusmoment. Kui keegi kaasa lööb, võiks teada anda kommentaariumisse ning lingi, kus oleks näha tema igapäevaseid-nädalasi tehinguid.

Et asja veel põnevamaks ajada, võiks teha ka pakkumisi, kas 4 kuu pärast on see raha sama suur (0% muutust), pool summast kaotatud (-50%), kahekordistatud (+100%) või mõni muu variant. Esimene kõige täpsemalt pakkuja saab 26.02.2010 seisuga summast 10% oma kontole. Pakkumised teha stiilis: Eesnimi P (perenime esimene täht), +30% (ehk teenitud 30%). Nime soovin sellepärast, et hiljem konto omanik ning siinne pakkuja kokku langeksid. Vastasel juhul raha ülekandmist ei toimu. Parima pakkuja potensiaalne võidusumma on vahemikus 3...20EUR (hea õnne puhul rohkem).

Mängu tulemusena peaksid pessimistid saama kas julgustust oma raha teenima panna või siis veenduma, et raha on lihtsam kaotada kui teenida. Optimistid võtavad lihtsalt mängust osa ja õpivad samamoodi nagu mina:) Lisaks võib nii mõnigi saada (sh mina ise) mõne hea idee, millega edaspidi teenima hakata.

Jään ootama kaasvõitlejaid ja pakkujaid.

TÄIENDUS: Et pakkujatel enamvähem võrdsed tingimused oleksid, võib pakkumisi teha kuni 15.11. Sinnani on tõenäoliselt üsna palju määramatust, kuhu poole see rahasumma tüürima hakkab.

9 kommentaari:

ety ütles ...

Sinu panused:

* 26.02.2011 on sul 100EUR asemel 200EUR
* 26.04.2011 on sul 200EUR asemel 300EUR

Et siis 200 Euri sa ei pyya enam kahekordistada vaid sellele lihtsalt 50% juurde teenida? Miks?

Mairo ütles ...

Tõenäoliselt on selleks ajaks nii mõnelgi tekkinud oma idee, mida oma rahaga edasi teha, mis tegelikult on mu põhieesmärk. 300EUR peaks näitama lihtsalt rahateenimise jätkusuutlikkust. Kõige tähtsam on just see esimene tähtaeg kuna alustada on kõige raskem. Kui juba asjaga tegelema oled hakanud, on edasine natuke lihtsam ja tähtis pole enam summa vaid tegevus ise.

w ütles ...

100 nagu ei motiveeri eriti võimlema.
1000 ja 100 tööpäeva oleks intrigeerivam.

Agris R ütles ...

Igati huvitav ettevõtmine ning loodan et hoiad siis tulevikus meid kursis toimuvaga. Ise arvan et suudad 67% suurendada enda esialgset summat. :)

Mairo ütles ...

w, 100 just ongi selline summa, mis võib ka lihtsal keskmise palgaga tavatöölisel üle jääda, kui ta palgapäevast-palgapäevani ei ela.
1000EUR on juba summa, millega võib balti bärsil täitsa huvitav olla aga 100EUR puhul mõtled enne 10x kui sellist käiku teed. Ehk siis suurem challenge et suudad ka väikese rahaga midagi mõistlikku peale hakata ;)
Tõenäoliselt tuleb selle 100EURiga rohkem võimelda kui 1000'ga.

Anonüümne ütles ...

Olen seda reaalis proovinud päris palju, 100 euri puhul on selleks, et teenida vaja pärispalju lucki, ning kaotamise tõenäosus vs 2X tõenäosus on ca 80/20. Aga kui summad on juba 400+ euri siis on tõenäosused ka juba paremad a la 55 /45. Mis neid tõenäosusi krutib on puhtalt teenustasu.

K. ütles ...

Lihtne, valmista kodus suur kogus teed (kummeli, melissi, piparmündi ...). Osta plasttopse ja hakka seda teed tänaval külmaga möödujatele müüma, näiteks hinnaga 3.5 EEKi tops. Võid enda tegevusele lisada juurde ka sotsiaalse alatooni, et 1 EEK läheb kodututele loomadele iga tassi pealt ...

Mairo ütles ...

K, algklassiharidusega Turu-Maali võib ju nii raha teenida aga kui natukenegi oidu peas, siis peaks ikka vähe jätkusuutlikumate asjadega püüdma tegelda :)

Kaarel ütles ...

Lähen virtuaalselt kaasa.

Aktsiportfell kokku: 25.10.20 seisuga

USD120.42


Koos ostuteenustasuga läks ~99 eur.


WebCounter.com
blog.tr.ee