08 oktoober 2010

"Ausa hinnastamise kokkulepe" devalveerumine

Lausa uskumatu, kui kiiresti võiks üks loosunglause devalveeruda. Napilt kaks kuud tagasi käis Eesti Kaubandus- ja tööstuskoda välja leppe, mille alusel püütakse peatada hindade tõusu euro käibele võtmise tõttu. Hetkel on ausa hinnastamise kokkuleppega liitunud 417 ettevõtet.

Ka poes jääb alatihti kassade juures neid silte silma. Hoolimata sellest on viimasel ajal tõusnus suur osa toidukaupadest. Mind tõesti ei huvita, kas seda tõstis tootja, maaletooja või jaemüüja. Kui üks ettevõte, kes on selle leppega liitunud, ei suuda seda lepet lõpptarbija seisukohast täita, ei tohks ta sellega üldse liituda.

Kui ma selle leppe välja käimise ajal lootsin natukenegi, et ehk on sellest natukenegi kasu, siis nüüd on see lihtsalt kleeps, mis näitab, kui sisutühi see loosung tegelikult on. Järjekordselt pole liitujad endale selgeks teinud, kas nad ka tegelikult suudavad sellest leppest kinni pidada. Olgugi, et euroni on veel üle kahe kuu aega on see lepe devalveerunud ja loota võib ainult palkade järgi tulemisest peale euro saabumist. Tõenäoliselt saadakse alles peale esimesi euro palganumbreid nähes aru, kui suured käärid meil muu euroopaga võrreldes sees on.


Kommentaare ei ole:


WebCounter.com
blog.tr.ee