02 aprill 2010

Soovid autot osta aga ei tea mida kontrollida

Tõenäoliselt on selliseid inimesi üsna väike protsent, kes ka tegelikult oskavad korralikku autot ära tunda. Enemasti kvalifitseeruvad nendeks autoremondi töökodade tehnikud jm sarnase profiiliga inimesed. Soolapuhujaid on täis kõik nurgatagused ja veel rohkem neid kes selliste käest petta saavad. Teada tuntud tõde on ka, et kui ikka mingist autost vaimustusse satud, tekib tunne, et just see ja ainult see auto tuleb ära osta. Algul planeeritud põhjalik ülevaatus võib kulmineeruda lühikeseks sisseistumiseks, kaassõitjana müüjaga koos platsil tiirutamiseks ning seejärel paberite vormistamiseks.
Eks olen ka ise neid ämbreid kolistanud ja kõva kooliraha maksnud. Irooniaga pooleks võib öelda isegi, et minu "parim" ost on olnud auto, mis sisuliselt sõitis minu käes kõigest 80km ning mingi aja möödudes seejärel vanarauaks tuli lõigata. Vähemalt on hea huumoriga oma kunagisi lollusi meenutada. Aga et suure eufooriaga selliseid apse tulevikus ära hoida, tegin ajaviiteks valmis nimekirja, mida oleks hea enne paberite vormistamist üle vaadata. Ehk on sellest kellelegi veel kasu.
Fail on exceli formaadis ja kättesaadav siit.
Asjatu kõvatamise ärahoidmiseks mainin, et see nimekiri ei pretendeeri täielikule tõele ning on pigem subjektiivne arvamus mis on kokku kogutud erinevatest allikatest. Aga kui mõni oluline punkt on puudu, oleks hea teada.


3 kommentaari:

Janar ütles ...

Tere,

proovisin seda exceli kontrollpunktide faili kätte saada, ei õnnestunud. Kas see fail peaks muidu veel alles olema sellel aadressil?

Mairo ütles ...

Hiljutise hostingupakkuja vahetuse tõttu ununes see fail ümber kopeerimata. Nüüdseks parandatud.

Janar ütles ...

Aitäh!

Hea fail. Võiks ainult veel olla kommentaarid ka juures, et millised on ohud või mida miski tähendada võiks... näiteks kui mootor on pealt natuke õline - siis mida see tähendada võib. Või kui tulebki suitsu kiirendades... mida siis kahtlustama peaks.

Kasutatud autode puhul on tõepoolest ikka ilgelt palju nippe müügimeestel, mida nad autost lahti saamiseks teevad - alustades maalriteibiga aukude paikamisest ja lõpetades saepuruga tagadifris:)


WebCounter.com
blog.tr.ee