16 aprill 2010

Swedpank võtab tööle lüpsjaid

Kõik kel nälg näpistab ning tööd pole hoidke silmad lahti. Varsti tuleb aeg, kui nii mõnelgi põllumajandusest huvitatul on võimalik lüpsjana Swedpanka tööle saada. Hiljem võib karjääriredelil tõusta näiteks projektijuhiks - areng missugune. Nimelt võib Swedpank vastu tahtmist saada ühe Eesti suurema lehmakarja omanikuks. Õigem oleks küll nimetada suurosanikuks aga mõte jääb samaks. 2000'st lehmast 45% teeb 900 lehma Swedpangale :)
See on ehtne näide, kuhu on viinud pankade laenustrateegiad ning kui jäigalt süsteem tegelikult töötab. Loodetavasti läheb ettevõtte saneerimine läbi ning Swedpank teeb sellest omad järeldused ning saadab aegajalt ka mõne telleri lehmi lüpsma ning sööta ette andma.



Tegelikult mulle meeldib mõnda aega tagasi jõustunud ettevõtete saneerimisvõimalus. Jääb üle oodata ainult millal seee füüsiliste isikute peal jõustub. Palju parem ja lihtsam oleks ju enda pankrotiotsuse väljakuulutamise asemel alustada enda saneerimisega. Praegune 5 aastane periood peale eraisiku pankrotistumist on ikka ulme pikk aeg, et võlgadest vabaks saada.

Kommentaare ei ole:


WebCounter.com
blog.tr.ee